Pályázatok

Értékelési szempontok

1. szint: Előválogatók (forgatókönyv olvasók):

A forgatókönyv (valamint a szinopszis és ha van, a treatment) a szerző nevének feltüntetése nélkül egy előválogatóhoz (forgatókönyv olvasóhoz) kerül.

Az előválogatók 5 +1 kategóriában pontozzák a forgatókönyveket 1-5-ig.

-           Alapötlet  1-5 pont

-           Történet   1-5 pont

-           Struktúra  1-5 pont

-           Karakterek 1-5 pont

-           Dialógusok 1-5 pont

-         + 1 Kulturális érték (ha a forgatókönyv kifejezetten magyar vagy európai kulturális értéket közvetít) 0-3 pont

0-17 pont: Nem ajánlott

18-28 pont: Ajánlott

 

A fejlesztő csapat vezetője és a Döntőbizottság valamennyi pályázati anyaghoz hozzáfér, így többségi szavazással az előválogatók által nem ajánlottnak minősített pályázatokat is továbbjuttathat a következő döntési szintre.

  

2. szint: Forgatókönyv fejlesztő szakemberek: 

 

Az ajánlások alapján a fejlesztők, immár a pályázók adatlapjának és benyújtott anyagainak ismeretében értékelik a forgatókönyveket, meghatározzák az esetleges fejlesztés irányát és lehetőségeit. A fejlesztő-csapat vezetője az ezen a szinten ajánlottnak minősített pályázatokat a Döntőbizottság elé terjeszti.

 

A Döntőbizottság többségi szavazással a fejlesztők által nem ajánlottnak minősített pályázatokat is továbbjuttathat a következő döntési szintre.

 

 

3. szint: Döntőbizottság:

 

A Döntőbizottság a 3. szintre továbbjutott pályázatok minden beadott anyagát figyelembe véve, többségi szavazással hozza meg döntését. Az elbírálás szempontjai a forgatókönyv elbírálási szempontjain kívül a következők:

 

            - kulturális érték (művészi színvonal, téma relevanciája)

            - innovatív érték (műfaji, stílusbeli, gondolati eredetiség)

            - szórakoztató érték (a közönség számára vonzó elemeket tartalmaz)

           

Ezeket a szempontokat indokolt esetben súlyozhatja az adott alkotó korábbi pályafutása, valamint az előkészítési és a gyártási pályázatok esetében a rendezői és produceri koncepció minősége. A Döntőbizottság döntése forgatókönyv fejlesztésre, gyártás-előkészítésre vagy gyártásra vonatkozhat.

Nyertes pályázatok

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN