Pályázatok

Filmszakmai Döntőbizottság

A Magyar Nemzeti Filmalap öttagú Filmszakmai Döntőbizottságának feladata a Filmalap által kiírt támogatási pályázatok elbírálása. A bizottság tagjai kizárólag szakmai szempontok szerint hoznak döntéseket, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy egy adott produkció esetében az alkotói erő és a pénzügyi megvalósíthatóság találkozzon – a fesztivál- és közönségsiker érdekében.

A döntőbizottság kéthetente ülésezik, ezek eredményeiről a Döntések menüpont alatt lehet tájékozódni. 

 

Havas Ágnes

Nemzetközi filmes szakember, aki számos filmes és tévés produkcióban vett részt. A Wagner című tévésorozat, a Magyar vándor, a Lora, a Valami Amerika 2 és a Szobafogság című játékfilmek társproducere volt. Olyan produkciók létrehozásában is részt vett, mint a többszörös nemzetközi fesztiváldíjas The Counterpart című rövidfilm, a Filmszemlén a legjobb rendező és a legjobb operatőr díját elnyert Az úr elköszön, valamint a Csallóközi aranyász, a Tadzsikisztán művészete, A holokauszt szemei és a Vakondok című dokumentumfilmek. Az HBO Magyarország és a TV3 műsorigazgatója volt korábban. 2011-től a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója.

 

Hegedűs Bálint

Hegedűs Bálint több mint húsz éve dolgozik forgatókönyvíróként, számos tévéfilmet, -sorozatot és mozifilmet jegyez, köztük a Liza, a rókatündér és a Kincsem című kiemelkedő filmsikereket. A Magyar Nemzeti Filmalap 2011-es indulása óta a szervezet munkatársa, kezdetben forgatókönyv-fejlesztőként dolgozott, majd 2015-től a forgatókönyv-fejlesztési igazgatóság vezetője.

 

Kálmán András

Jogász, médiaszociológus. A mozgóképszakma szinte minden gyakorlati ágában dolgozott: volt a Magyar Televízió programszerkesztője, képi és hang-utómunka stúdiók vezetője, de a legtöbbet filmforgalmazóként tevékenykedett: mozi üzemeltetőként, DVD kiadóként. Filmipari tapasztalatát és jogi végzettségét a szerzői jogvédelem területén egyesítette az ASVA jogvédő szervezet vezetőjeként, emellett éveken át volt a Filmforgalmazók Egyesületének és a Videó Kiadók Egyesületének vezetőségi tagja és elnöke. Tanult vállalati gazdálkodást és –vezetést is.

 

Kovács András Bálint

Egyetemi tanár, az ELTE Filmtudomány tanszékének alapítója és vezetője. Több külföldi egyetemnek, így a párizsi Sorbonne-nak, École Normale Supérieure-nek, valamint a University of California San Diegonak v visszatérő vendégoktatója. Több könyve jelent meg különböző nyelveken, többek között Tarr Béláról (magyarul, angolul, törökül), Andrej Tarkovszkijról (magyarul, franciául), a modern európai művészfilmről (magyarul, angolul, törökül). Emellett több évtizede művészeti konzultánsként működik közre számos magyar filmalkotó mellett.

 

Andrew G. Vajna

Világszerte elismert producer, filmes szakember. Első független produceri cégét 1976-ban alapította Mario Kassarral, amely később a világ legbefolyásosabb produkciós vállalatai és filmforgalmazói sorába emelkedett. Az Amerikai Film Marketing Szövetség egyik alapítója és volt elnöke. Neki is köszönhető, hogy számos nemzetközi filmes produkció hazánkban forgatott és forgat. Produceri munkái között olyan filmek szerepelnek, mint a Rambo, a Rambo 2, az Angyalszív, a Berlini Filmfesztiválon Arany Medve-díjjal jutalmazott Music Box, Filmjei közé tartozik továbbá az Emlékmás, a Vörös zsaru, az Elemi ösztön, a Reneszánsz ember, a Die Hard: Az élet mindig drága, az Evita, az Elemi ösztön 2, az Amerikai rapszódia, a Terminátor trilógia, valamint a Miniszer félrelép és a Szabadság, Szerelem. 2011 óta a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Nyertes pályázatok

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN