Pályázatok

Nyertes pályázatok

Gyártás-előkészítési pályázat

A gyártás-előkészítési pályázatra egész estés filmek forgatókönyvével lehet pályázni, az előkészítéshez szükséges költségek finanszírozására (például szereplőválogatás, helyszínkeresés, gyártási terv elkészítése).

A pályázás során igazolandó referenciákon és az egyéb kötelezően benyújtandó dokumentumokon kívül a támogatási szerződés megkötéséhez már projektcég is szükséges.

Beadási határidő

Folyamatos beadás, a pályázatot bármikor be lehet nyújtani. Az érvényes pályázat beadásától számított 60 napon belül a Döntőbizottság elbírálja a pályaművet.

Pályázók köre

Gyártás-előkészítésre megfelelő referenciákkal rendelkező producerek, filmelőállítók és rendezők pályázhatnak.

Megfelelő referenciával nem rendelkező pályázó kizárólag megfelelő referenciával rendelkező filmelőállítóval, producerrel közösen pályázhat. Ha a megfelelő referenciával rendelkező rendező

egyben a filmalkotás producere is, a film gyártásában másik producernek (delegált producernek) is részt kell vennie.

A pályázaton maximálisan elnyerhető összeg

Nincs felső határa az elnyerhető támogatásnak. A támogatás maximális mértéke a gyártás előkészítéssel közvetlenül összefüggő elszámolható költségek 100%-a lehet.

Az elbírálás menete

A Filmalap a pályázatokat az érvényes pályázatok beérkezésétől – azaz a hiánypótlási felhívás teljesítésétől – számított 60 napon belül folyamatosan bírálja el.

Az eredményeket a Filmalap honlapján közzéteszi és a pályázókat az elbírálást követő 10 munkanapon belül a Filmalap e-mailben értesíti. A támogatásban részesülő kedvezményezettekkel a Filmalap támogatási szerződést köt.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN