Nemzetközi

2016. november 15.

Fesztiválképviselet

A Filmalap fesztiválképviseletének célja, hogy a magyar filmek (és alkotóik) sikerrel szerepeljenek világ legjelentősebb filmes eseményein.

A Filmalap Nemzetközi Igazgatóságának egyik legfontosabb feladata a magyar játékfilmtermés, a portfólióban szereplő rövidfilmek, dokumentumfilmek és animációs alkotások fesztiválképviselete és külföldi népszerűsítése. Legfőbb törekvése, hogy a magyar filmek és alkotóik eljussanak a világ legjelentősebb fesztiváljaira (mint Berlin, Cannes, Locarno, Karlovy Vary, Velence, Toronto, Sundance), és a lehető legszélesebb körű információt nyújtsa a nemzetközi szakma és közönség részére.

A Berlinalén, a Cannes-i Filmfesztiválon saját standot, illetve pavilont működtet, naprakész tájékoztatást nyújt az új magyar produkciókról, projektekről, kapcsolatokat ápol és épít a hazai és nemzetközi szakma képviselőivel.

Az Igazgatóság több száz filmfesztivállal és számos szakmai szervezettel áll napi kapcsolatban,  a filmek fesztiválnevezésén  és -részvételén kívül kreatívan közreműködik filmhetek, retrospektív vetítések, tematikus kulturális rendezvények, szakmai projektek, konferenciák, találkozók létrehozásában, szervezésében. 

Kapcsolat

Nemzetközi igazgató

Bereczki Csaba

Email: bereczki.csaba@filmalap.hu

Fesztiválok

Bényei Márta 

Email: marta.benyei@filmalap.hu

Vajda Katalin

Email: kati.vajda@filmalap.hu

PR, sajtó

Papp Csaba Zoltán

Email: papp.csaba@filmalap.hu

A magyar filmek nemzetközi sikereiről a Filmalap által kiadott angol nyelvű Hungarian Film Magazine tudósít rendszeresen, amelyet online is lehet lapozgatni:

 

Fesztiválkereső

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN