Hírek

Oscar-esélyes magyar filmek

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában van magyar esélyes: Nemes Jeles László Napszállta című filmje, Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés animációja, Kovács István Ostrom című rövidfilmje, valamint két rövid animáció, Andrasev Nadja A nyalintás nesze és Bucsi Réka Solar Walk című kisfilmje.

A Ruben Brandt, a gyűjtőt Annie-díjra jelölték

A Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés magyar animációs thriller és Bucsi Réka Solar Walk című rövid animációja is jelölést kapott az animációs filmek amerikai versenyére, az Annie-díjra.

Pozsonyban díjazták a Virágyvölgyet

A Pozsony Nemzetközi Filmfesztivál diákzsűrije Csuja László Virágvölgy című elsőfilmjét választotta a legjobbnak.

Filmsiker: Három zsűri díjazta a Rossz verseket Torinóban

Nagy sikerrel indul a VAN-nal berobbant csapat új mozifilmje, a Rossz versek a nemzetközi terepen. A szombat este véget ért torinói filmfesztiválon három zsűri díjazta Reisz Gábor új filmjét, melyet december végén mutatnak be a hazai mozik.

Rangos díjra jelölték a Ruben Brandt-ot Amerikában

Milorad Krstic Filmalap támogatással készült akció-thrillere a Pixar és a Disney legújabb alkotásaival versenyez az International Press Academy Satellite díjáért az animációs film kategóriában. A hat jelölt között van a Hihetetlen család 2., a Kutyák szigete és a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2. is. A díjátadó februárban lesz Beverly Hills-ben.

Filmalap támogatással készül Krasznahorkai Balázs első mozifilmje

A Filmszakmai Döntőbizottság 289 millió forint támogatást szavazott meg Krasznahorkai Balázs A völgy címmel készülő első mozifilmje gyártására.

Márciusban érkezik a Guerilla a mozikba

A rövidfilmjeivel Cannes-ban és Berlinben is sikereket elért Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla 2019 tavaszán kerül a hazai mozikba a Proton Cinema gyártásában, a Mozinet forgalmazásában.

Tarolt a Ruben és a Napszállta Sevillában

Milorad Krstic akció-thrillere a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elnyerte, Nemes Jeles László filmjét a legjobb európai koprodukciót illető Eurimages-díjjal tüntették ki a Sevillai Filmfesztiválon.

Fődíjat nyert az X Németországban

Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című filmje nyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

Spanyol filmdíj az Aurora Borealis-ért

A legjobb játékfilm díját nyerte el Mészáros Márta legutóbbi rendezése, az Aurora Borealis - Északi fény című magyar alkotás Spanyolországban.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN