A hentes, a kurva és a félszemű

(2018, játékfilm, fekete-fehér, 105 perc)

Kegyetlen mese a húsról, szerelemről és gyilkosságról…

1925-ben hatalmas botrányt kavart a fővárosban egy kegyetlen bűnügy. Kudelka Ferencet, Csepel hatalmas mészárszékének tulajdonosát feldarabolták saját vágóhídján, majd bőröndökbe gyömöszölve végighurcolták a fővárosban, maradványait végül bedobták a Dunába.

Egy levitézlett csendőrtiszt, Léderer Gusztáv és egykori kasszírnő, prosti felesége, Fekete Mária követi el a gyilkosságot hidegvérrel, viszont roppant ügyetlenül, ostobán és kisszerűen. Kudelka Ferenc szenvedélyesen beleszeret az egykori csendőr főhadnagy Léderer asszonyába, és a férj tudtával és közvetítésével némi pénzért kellemes órákat tölthet el az asszonnyal. A Léderer-házaspár haszonvágyból végül - két sikerületlen gyilkossági kísérlet után- elpusztítja és feldarabolja Kudelka Ferencet.

A film három ember lecsúszását meséli el, végigköveti belesodródásukat a bűnbe, belenyugvásukat végzetükbe. Szabálytalan, vad, zabolátlan szerelmi háromszög. Nyersen, szókimondóan, leplezetlenül elmesélt történet, ahol a hús és az érzékiség, a gyilkosság, a bűn egymás mellett járnak szorosan…

Rendező
Forgatókönyv
Operatőr
Vágó
Díszlet
Gyártó

Díjak

Porto FANTASPORTO - 2018

Kritikusok zsűrijének díja

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a filmalap@filmalap.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!

Hazai mozibemutató:
2018. január 25.

Nemzetközi premier:
2017. október 5.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN