Pál Sándor

(1939, Budapest)
After being an intern at, and working as stage manager for the Hungarian Film Production Company (MAFILM) he graduated from the Academy for Theatre and Film Arts in film directing in 1964. While being employed by the Hungarian Film Production Company he was also member of the Béla Balázs Studio.
In his films, like in his first feature film Clowns on the Wall he was first to represent the teenagers of the sixties searching for a place in society. Since 1989 he has been manager and producer of Hunnia Filmstúdió.

Recognations:
Béla Balázs Award (1972), Merited Artist (1979), Outstanding Artist (1987)

Filmography

1964: Terrace, Ten Centigrades Below Zero/Terasz mínusz tíz fok (s)
1965: Big Ears/Nagyfülű (s)
1965: Three Stories about Romanticism/Három történet a romantikáról (s)
1965: Outbreak/Kitörés (d) (with Sándor Reisenbüchler)
1966: Dangerous Play Ground/Játék az utcán (ps)
1967: The Bridge/A híd (s)
1967: Clowns on the Wall/Bohóc a falon
1969: Love Emília!/Szeressétek Odor Emíliát!
1971: Sarah, My Dear/Sárika, drágám
1972: Prima Donna/A primadonna (d)
1973: Football of the Good Old Days/Régi idők focija
1973: Weekend/Hétvége (d/tv)
1975: Finish or My Dreams Lasted Longer than My Life/Finish - avagy Álmom az életem túlélte (d/tv)
1976: An Optimistic Tragedy/Optimista tragédia (f/tv)
1976: King Matthias Has Been Around I-III/Ittt járt Mátyás király I-III. (f/tv)
1976: A Strange Role/Herkulesfürdői emlék
1978: Deliver Us from Evil/Szabadíts meg a Gonosztól
1978: Fashion '78-'79 Autumn and Winter/Ez a divat '78-'79 ősz, tél (d)
1979: Fashion '79/Ez a divat '79 (d)
1979: Close to Nature/A természet lágy ölén (d/tv)
1980: Masks/Maskarák (f/tv)
1981: Salamon & Stock Show/Ripacsok
1982: Daniel Takes a Train/Szerencsés Dániel
1985: Just a Movie/Csak egy mozi
1988: Miss Arizona/Miss Arizona
1995: Fire! Fire! (Love Each Other)/Ég a város, ég a ház is (Szeressük egymást gyerekek!) (s)
2003: From Europe into Europe/Európából Eruópába (s)
2007: Noah's Ark/Noé bárkája
 

Films in our database

Director, Screenplay, Producer
2018
2010
2007

All films