A Filmalap bemutatkozik

 

A Magyar  Nemzeti  Filmalap  moziban bemutatásra  kerülő egész estés  játékfilmek, dokumentumfilmek és animációs filmek fejlesztéséhez, gyártás-előkészítéséhez, gyártásához és terjesztéséhez (marketing) nyújt támogatást.

A Filmalap a támogatást pályázati alapon nyújtja. A Filmalap a pályáztatás során teljes átláthatóságra törekszik és vállalja a felelősséget a Filmszakmai Döntőbizottság döntéseiért.

A Filmalap célja, hogy a rendelkezésére álló keretből olyan magyar vagy magyar részvételű koprodukciós filmek létrehozását támogassa, amelyek a nézők számára különleges élményt jelentenek, szórakoztatnak és nemzetközi viszonylatban kiemelkedő sikereket hoznak.

A Filmalap nemcsak támogatást nyújt a pályázatokon nyertes projektek számára, hanem folyamatos kapcsolattartást, kreatív közreműködést és a nemzetközi megjelenéshez szakértelmet és kapcsolatrendszert is.

Az elnyert támogatás felhasználásának teljes folyamatát felügyelik a Filmalap munkatársai és ellenőrzik az elszámolásokat és a produkciós könyvelést. A Filmalap vállalja kész filmek nemzetközi fesztiváloztatását és értékesítését is.

2004. ÉVI II. TÖRVÉNY A MOZGÓKÉPRŐL