Pályázatok

Nyertes pályázatok

Filmelőállító által igényelhető filmterjesztési (filmmarketing) támogatás

A Filmalap magyar filmalkotás, magyar részvételű filmalkotás (és az e kategóriának megfelelő nemzetközi koprodukciós filmalkotás) belföldi és nemzetközi értékesítésére, terjesztésére, valamint ennek elősegítésével kapcsolatos tevékenységek (filmmarketing) céljára, a Filmelőállító részére támogatást nyújt.

A támogatás kizárólag a filmalkotás forgalmazásából, kereskedelmi hasznosításából származó bevételekből térítendő vissza. A megtérülés elmaradása nem minősül a közvetlen támogatás jogszerűtlen felhasználásának, a támogatással való elszámolás elfogadását nem akadályozza, és nem keletkeztet filmszakmai tartozást.

Beadási határidő

Folyamatos beadás, a pályázatot bármikor be lehet nyújtani.

Pályázók köre

Az érintett filmalkotás filmelőállítója.

A pályázaton maximálisan elnyerhető összeg

Nincs felső határa az elnyerhető támogatásnak. A támogatás maximális mértéke a filmgyártási támogatás intenzitásával megegyező lehet.

Az elbírálás menete

A Filmalap a pályázatokat az érvényes pályázatok beérkezésétől – azaz a hiánypótlási felhívás teljesítésétől – számított 60 napon belül folyamatosan bírálja el.
Az eredményeket a Filmalap honlapján közzéteszi és a pályázókat az elbírálást követő 10 munkanapon belül a Filmalap e-mailben értesíti. A támogatásban részesülő kedvezményezettekkel a Filmalap támogatási szerződést köt.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN