Oktatás

Filmipari képzési program

A Filmipari Képzési Programot a Magyar Nemzeti Filmalap indította útjára a hazai filmgyártás versenyképességének fokozása érdekében. A program elsődleges célja a filmes szakemberek utánpótlásának elősegítése, amelyre a hazai filmiparban kritikussá vált munkaerőhiány miatt van égető szükség. Hosszú távon a program hozzájárulhat a filmszakmában rejlő gazdasági és kulturális lehetőségek hatékony kihasználásához.

Filmszakmai képzések támogatása

A Filmalap rendszeresen ír ki pályázatokat olyan filmszakmai képzések támogatására, amelyek a filmipar szakemberhiányát orvosolják, speciális szakismeretek oktatásával. A pályázatokban a kiírási feltételeknek megfelelő képzési intézmények vehetnek részt. A pályázatok olyan szakmai területekre koncentrálnak, amelyeken különösen jelentős munkaerőhiány tapasztalható.

Az I. filmszakmai képzési pályázat támogatott képzései a következők:

Mystic Production Kft. 

Vágó asszisztens  

Felvételvezető /helyszíni felvételvezető 

Rendező asszisztens

MOME

Visual Storytelling- Storyboard rajzoló 

Magyar Operatőrök Iskolája: H.S.C. Stábiskola Kft.

Focus Puller  

DIT technikus 

Pygmalion Art and Media Kft. (Werk Film Akadémia)

Rendező asszisztens  

Naplóvezető

Shadow Productions Kft. (Budapest Film Academy)

Produkciós asszisztens 

Mesharray Zrt.

CGI rajzoló 

(Kérjük, a képzések részleteiről ne a Filmalapnál, hanem a képző intézményeknél érdeklődjenek!)

 

Az aktuális filmszakmakmai képzési pályázat részleteiről itt található részletes információ.

Gyakornoki program

A Filmalap gyakornoki programja egyrészt azoknak a pályakezdőknek szól, akik filmszakmai képzésben részt vesznek, vagy korábban részt vettek, illetve már egy film gyártásában szereztek gyakorlati tapasztalatot, és mihmarabb elkezdenék szakmai pályafutásukat a filmiparban, másrészt a producereket segíti a friss munkaerő felkutatásában.

A gyakornoki program webes központja a filmesgyakornok.hu oldal, amely egy olyan online piactér, mely  megkönnyíti, hogy a reménybeli gyakornokok és a Magyarországon készülő filmes produkció képviselői kapcsolatba léphessenek egymással, és hogy a producerek készülő filmjükhöz megfelelő gyakornokot találhassanak. Ennek a programnak a célja, hogy a magyar filmiparban működő gyakornoki rendszert felélénkítse, s ezen keresztül a szélesebb körű szakmai gyakorlati képzés támogatása.

Filmszakmai böngésző

A filmesgyakornok.hu weboldalon a pályakezdők tájékozódását a filmiparon belül fellelhető szakmákat bemutató böngésző is segíti.

  

Kapcsolat:

Horváth Dóra

oktatási menedzser

horvath.dora@filmalap.hu

 

 

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN