Hírek

2018. május 10.

Rangos díjért versenyez a Nagyi projekt

Rangos díjra jelölték Révész Bálint kreatív dokumentumfilmjét, a Filmalap támogatással készült Nagyi projekt-et.

A legnívósabb európai dokumentumfilm fesztiválok által alapított Doc Alliance díjért mindössze hét kiemelkedő alkotás van versenyben, melyeket a fesztiválok jelöltek legutóbbi válogatásukból. Az elmúlt év legjobb dokumentumfilmjét illető rangos díjról külföldi filmkritikusokból álló zsűri dönt. A Doc Alliance díj nyertesét május 12-én jelentik be a cannes-i filmfesztiválon.

A Nagyi projekt három fiatal srác és nagymamáik anarchikus vállalkozása egy múltbéli utazásra. A hét év élményeit feldolgozó film képet rajzol a generációk közötti kapcsolatról és a XX. század történelmének szubjektivitásáról az egykori angol kém nő, a náci németországbeli táncosnő és a magyar kommunista holokauszttúlélő nagymama emlékei nyomán.

A Nagyi projekt rendezője és egyik főszereplője, Révész Bálint szerint „az eltűnőben lévő generációval csak felszabadultan és korlátok nélkül szabad beszélgetni, másra nincs már idő.”

Révész Bálint első filmjével a DOK Leipzig fesztiválon különdíjat nyert ősszel. A Nagyi projekt a Filmalap támogatásával, magyar–brit koprodukcióban, az Új Budapest Film és a Gallivant Film gyártásában készült.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN