Hírek

2018. július 26.

Kárpáti György Mór: Guerilla

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

A rövidfilmjeivel Cannes-ban és Berlinben is sikereket elérő Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje korábban nem látott módon nyúl az 1848-49-es szabadságharchoz. A Guerilla hiteles korrajz, amelynek a kérdései nem is lehetnének aktuálisabbak.

KORÁBBI HÍREK

Filmalap Inkubátor Program: '48-as filmmel debütál Kárpáti György Mór
Kárpáti György Mór (Erdő, Provincia, Gólyatábor) megkezdte első nagyjátékfilmje, a Guerilla forgatását a Magyar Nemzeti Filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjának keretében, 64 millió forintos támogatással. (2017.08.23.)

Kárpáti György Mór: Guerilla

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN