Hírek

2017. augusztus 08.

Ismét vár a #MoziASzigeten

Rekordszámú magyar filmmel – a legnagyobb mozisikerekkel és a nemzetközi filmfesztiválok kedvenceivel –, pattogatott kukoricával, légkondival, és idén először kultfilmekkel, felújított magyar klasszikusokkal és némafilmekkel, élőzene kísérettel is várja a Filmalap a szigetelőket a #CinemaHungary – #MoziASzigeten vetítéssorozaton.

A Filmalap és a Sziget közös kezdeményezéseként indított vetítéssorozat immár harmadszor tűz műsorra magyar filmeket a holnap kezdődő Sziget fesztiválon. Az előző évek teltházas előadásain felbuzdulva a Filmalap idén rekordszámú, azaz 23 magyar alkotást vetít, a külföldi látogatókra gondolva angol felirattal, a légkondicionált #CinemaHungary – #MoziASzigeten vetítősátorban.

 

A #CinemaHungary műsorán lesznek az elmúlt év magyar filmtermésének kiemelkedő alkotásai, többek között a Berlinale Arany Medve díjas Testről és lélekről, az elmúlt 10 év legnagyobb közönségsikere, a Kincsem, a nemzetközi filmfesztiválokat hódító 1945 című történelmi film, és a legfrissebbek közül a Brazilok című nagy sikerű vígjáték is. Idén először a Filmarchívum kincseiből is látható lesz válogatás, köztük a felújított és digitalizált Körhinta, mellyel a forgatáskor mindössze húszéves Törőcsik Mari egycsapásra világhírű lett. A Kopaszkutya című filmszatíra a 80-as évekbe, a Moszkva tér generációs kultfilm a 2000-es évek elejére repít vissza. Sőt, „Miú-mi újság?” – műsoron lesz minden idők legsikeresebb magyar rajzfilmjeinek egyike, a Macskafogó.

 

 

2017 újdonságaként a Papageno színpad Cineconcert sorozatában Darvas Ferenc élő zongorakíséretével három magyar némafilm is műsoron lesz: Jászai Mari egyetlen fennmaradt filmje, a később Oscar-díjas Michael Curtiz (Casablanca) néven világhírű Kertész Mihály rendezésében készült A tolonc (1914), Janovics Jenő Az utolsó éjszaka (1917) és Korda Sándor Az Aranyember (1918) című klasszikusai.

 

A Filmalap fő céljainak egyike, hogy visszahódítsa a közönséget a magyar filmekre, és felhívja a figyelmet a mozizásra, mint értékes és emlékezetes közösségi élményre. Irány a #CinemaHungary!

 

Részletes program, friss hírek az alábbi Facebook eseményen!

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN