Hírek

Fast Forward Program – Képzések a Filmalap szervezésében

A Filmalap workshop-sorozatának első programja filmmarketinggel és annak két fontos eszközével, a poszterrel és a trailer vágással foglalkozik. Célja, hogy bemutassa a kreatív tartalmak fejlesztése és az üzleti siker közötti kapcsolatot.

Aktuális képzések, workshopok:

A FORGATÓKÖNYVÍRÁS 180 FOKOS FORDULATAI – DECEMBER 7-9.

Egy film forgatókönyvének elkészítésénél gyakran előfordul, hogy a kezdeti elgondolások 180 fokos fordulatot vesznek, mire helyes irányba kerül a történet. Egy bizonyos idő után a legnagyobb segítséget általában az jelenti, ha valaki friss szemmel átolvassaaz addigi munkánkat – ha ez a friss szem ráadásul az egyik legtapasztaltabb forgatókönyv-fejlesztőé, akkor nyert ügyünk van. Martin Daniel több mint 25 éve oktatja a legsikeresebb európai filmeseket – most Budapestre látogat, hogy itt ismegossza tapasztalatait.

Martin Daniel (USA) Forgatókönyvíró, forgatókönyvírást tanít – a University of Southern California oktatója. 1991 óta az EAVE (EuropeanAudio-Visual Entrepreneurs) program keretében tanítja azeurópai független filmgyártás élvonalát, társalapítója acsehországi Midpoint képzési programnak. Ő írta többek között a C(r)ook és a Tommy and the Wildcat című filmeket. Forgatókönyv-konzultánsként számos műfajú és formátumú, díjnyertes alkotás elkészítésében vett részt.

Jelentkezési feltételek: szakmai önéletrajz és egy 3-5 oldalas, angol nyelvű fikcióstreatment, karakter leírás, vizuális koncepció.

A workshopra a jelentkezési határidő: 2017. október 25.

JELENTKEZÉS ITT!

 

*****

"KI FOGJA EZT MEGNÉZNI?" – FILM BUSINESS WORKSHOP NOVEMBER 6. 

Hogyan lesz a filmből pénz? Hogyan lehet egy filmötlet megvalósításához szükséges milliókat megszerezni? Mikor térülnek meg a filmek költségei? Megtérülnek-e egyáltalán? Hogyan és hol adhatom el a filmem?

A filmkészítés nemcsak egy művészi alkotó folyamat, hanem az egyik legizgalmasabb, és egyben legkockázatosabb üzleti vállalkozás. A filmgyártási és -értékesítési értéklánc (value chain) egy nagyon komplex, sokszereplős rendszer, amely a kreatív és művészeti munkán kívül komoly kereskedelmi, pénzügyi, marketinges és jogi ismereteket is kíván. Ez a bevezető előadás rövid áttekintést ad a filmkészítés legfontosabb üzleti folyamatairól, a filmötlet fejlesztésétől egészen a film eladásáig.

dr. Takács Ildikó jogi diplomáját az ELTE-n, LLM fokozatát a Közép-Európai Egyetemen, MBA fokozatát a film business területén a London Cass Business School-ban szerezte. Közel öt évig a Londoni Magyar Kulturális Központot vezette, dolgozott az InterCom Filmforgalmazó cégnél, illetve filmgyártó cégeknél töltött be vezető pozíciókat. Az elmúlt években a Magyar Nemzeti Filmalap filmipari képzési programjának kidolgozását irányította. Jelenleg a DIGIC Pictures 3D animációs cég üzletfejlesztési igazgatója.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt. Időpont: 2017. november 6. Helyszín: MOME Z. 1111 Budapest, Bertalan Lajos utca 2.

 

FILMFORGALMAZÁS -ÉS MARKETING

A filmek keltette illúzió egyre több embert varázsol el – nézzük moziban, tévén, monitoron, mobilon, gugli-szemüvegen.De mit és miért? A választék emberfeletti – térben és időben egyaránt.

A választás manipulálása tény. Forgalmazásnak hívják. Csak tapasztalaton alapul, vagy jósnők megérzésére hagyatkozóonline guruk szoftveres döntésein? Esetleg a társadalomtudományok eredményein? Mi vonzza a nézőt, és mit akar az üzletember? Mi motiválja a filmművészeket? Az előadás nehezen elérhető célja ennek a bonyolult procedúrának a komplex elemzése.

Előadó

dr. Kálmán András, jogász, médiaszociológus. A mozgóképszakma szinte minden gyakorlati ágában dolgozott: volt a Magyar Televízió programszerkesztője, képi és hangutómunka-stúdiók vezetője, de a legtöbbet filmforgalmazóként tevékenykedett: moziüzemeltetőként, DVD-kiadóként, az ASVA szerzői jogvédő szervezet vezetőjeként. Emellett éveken át volt a Filmforgalmazók Egyesületének vezetőségi tagja és elnöke. A Magyar Nemzeti Filmalap Döntőbizottságának tagja.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció lezárult. Az elődás időpontja: október 18. 17-20 óra. Helyszín: MOME Z. 1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2.

 

*****

TRAILER- és POSZTERKÉSZÍTÉS – FILMALAP FILMMARKETING WORKSHOP – OKTÓBER 4.

A Filmalap szakmai workshop sorozatának első programja filmmarketinggel és annak két fontos eszközével, a poszterrel és a trailer vágással foglalkozik. Célja, hogy bemutassa a kreatív tartalmak fejlesztése és az üzleti siker közötti kapcsolatot.  

Dátum: 2017. október 4., szerda 9.30 – 18.00

Helyszín: MOME
1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2. (BME Z épület földszinti auditorium)


Program

  • Varázsgömb helyett – Filmpozicionálás, a hatékony marketing és forgalmazási stratégia legfontosabb elemei (John Durie, Strategic Film Marketing)
  • Egy képbe sűrítve – Hatékony és kreatív poszter (Guijs Kuijper)
  • A brutális igazság – 90 másodperc (többé-kevésbé), hogy eladd a filmed – Trailer gyártás (Fraser Bensted)
  • Q&A és kötetlen beszélgetés


Kiknek ajánljuk: producerek, rendezők, forgatókönyvírók, forgalmazók, grafikusok, vágók, a trailer vágás iránt érdeklődők, posztertervezők.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


A részvételhez regisztrációhoz kötött. A regisztrációs űrlap a link alatt található.

 

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN