Hírek

Nevezz az 5. Magyar Filmhétre!

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával idén 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Filmalkotásaikat a filmelőállítók vagy a filmalkotók mától 2019. február 17-éig már 7 kategóriában nevezhetik.

Guerilla világpremier Göteborgban

Kárpáti György Mór a Filmalap Inkubátor Programjában készült alkotása Észak-Európa legnagyobb filmfesztiválján a legjobb elsőfilmnek járó Ingmar Bergman-díjért versenyez.

Mészáros Márta restaurált filmjei a MoMA-ban és a Berlinalén

16. alkalommal rendezik meg a napokban a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) a restaurált filmek fesztiválját „ To Save and Project - The 16th MoMA International Festival of Film Preservation ” címmel. A rangos válogatásba meghívást kapott Mészáros Márta Ők ketten című filmje is, amelyet ma este vetítenek a világhírű intézményben.

420 ezer kattintás a régi magyar filmekre

Óriási sikert aratott a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum karácsonyi meglepetése, a 100 Filmajándék, melynek keretében december 21-től január 4-ig 100 filmet tettek szabadon elérhetővé a Filmarchívum videomegosztó csatornáján. A listán 54 rendező 100 filmje szerepelt, 70 órányi film 1912-től 1998-ig minden műfajból, játék- és dokumentumfilmek, animációk egyaránt.

Közlemény

Több mint 1 millió magyar film néző a mozikban

2018-ban is több mint 1 millión néztek magyar filmeket a hazai mozikban. A hazai alkotások nézettsége az országos elérésű televíziókban meghaladta a 26 milliót a tavalyi évben.

Márciusban Apró mesék

Szász Attila új, romantikus történelmi thrillere, az Apró mesék Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével március 14-től látható országszerte a magyar mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Indulhat a Feleségem története

Az európai koprodukcióban, Enyedi Ildikó rendezésében készülő Feleségem történetének gyártási támogatást, Az utolsó bástyának gyártáselőkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. Herendi Gábor, Császi Ádám és Kocsis Tibor készülő filmjeinek elkészült a végleges forgatókönyve. Kocsis Tibor a magyar futballtörténelem legendás alakjáról Kubala Lászlóról készít elő nagyszabású portréfilmet.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN