Hírek

Évente 15 régi magyar filmet restaurál a Filmarchívum

A Fábri Zoltán életmű és Radványi Géza 'Valahol Európában' című filmjének restaurálásával elindult a magyar filmörökség digitális felújításának hosszú távú programja a Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívumban.

Európai Filmakadémia – Fiatal Közönség Díj 2017

A Magyar Nemzeti Filmalap és a Budapest Film Zrt. közös filmes programja 12–15 éves fiatalok számára.

Elsőfilmes magyar koprodukció az Un Certain Regard-ban

Kristóf György 'Out' című magyar koprodukcióban készült filmjének premierje az Un Certain Regard válogatásban lesz.

Mundruczó filmje a jubileumi cannes-i versenyprogramban

Mundruczó Kornél új filmjét meghívták a 70. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába. Az alkotók bejelentették a film címét: 'Jupiter holdja' (Jupiter’s Moon).

Cannes-ban debütál a magyar vizsgafilm

Szentpéteri Áron 'Láthatatlanul' című rendezését meghívta a 70. Cannes-i Filmfesztivál a Cinéfondation programjába, mely a filmes egyetemek legjobbjait vonultatja fel. A 32 perces SZFE vizsgafilm egy találkozás története, az emberi kapcsolatok bizonytalan és többnyire láthatatlan határairól.

Sokan kíváncsiak a Brazilokra

M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor vígjátéka sikeresen nyitott, már több mint 13 ezren látták a hazai mozikban.

Életveszélyes jobb és bal lábak – foci a magyar filmben

Április 6-án kerül mozikba Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba 'Brazilok' című filmje. A magyar filmtörténetben nem először nyúlnak a futball témájához, többféle műfajban (főleg szatírában) és különböző szemszögekből készültek már focis filmek, a sportot többnyire egy társadalmi kérdés vagy egy személyes probléma szimbólumaként használva – vagy egyszerűen csak a szórakoztatás kedvéért.

A martfűi rém és a Hurok Belgiumban

35. alkalommal rendezik meg a fantasztikus filmek nemzetközi seregszemléjét Brüsszelben. Az április 4-én kezdődő BIFFF-nek (Brussels International Fantastic Film Festival), mely Európa legnagyobb zsánerfilm fesztiválja és Belgium legnagyobb filmes eseménye egyben, a nagy presztízsű BOZAR kulturális központ ad otthont a belga főváros szívében.

SZFE-s diplomafilmek taroltak az 5. Friss Hús rövidfilmfesztiválon

Március 29. és április 2. között rendezték meg 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, melyen a legjobb magyar és nemzetközi élőszereplős/animációs rövidfilmeket díjazták – köztük több Filmalap által támogatott alkotást is.

Hágában díjazták Az állampolgárt

Vranik Roland filmjét, Az állampolgár-t díjazta az egyetemisták zsűrije a Hágában megrendezett „Movies that Matter” nemzetközi filmfesztiválon, a díjat Vranik Roland személyesen vette át. A kilencnapos fesztivál mintegy hatvan alkotást vonultatott fel számos közönségtalálkozóval a holland fővárosban az elmúlt héten.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN