Hírek

Inkubátorosok – Szirmai Márton: Hol rontottam el?

Az alábbiakban az Inkubátor Program döntőseit mutatjuk be, akik hamarosan az Inkubátor Pitchfórumon prezentálják terveiket. Elsőként Szirmai Márton Hol rontottam el című animációs filmtervéről olvashatnak.

Duplázott a Genezis Szófiában

Bogdán Árpád alkotása két díjat nyert a tegnap este véget ért 22. Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválon (SIFF).

Kossuth-nagydíjat kapott Sára Sándor

Esztergályos Cecília, Tordai Teri Kossuth-díjat vehetett át Áder Jánostól.

Szabadon nézhető filmek az 1848-as forradalomról a Filmarchívumtól

A Magyar Nemzeti Filmalap igazgatóságaként működő Filmarchívum a magyar filmtörténet négy kiemelkedő jelentőségű, 1848-as témájú filmalkotásának szabadon hozzáférhető tételével ünnepli a forradalom és szabadságharc évfordulóját. Március 15-től 19-ig a filmek felújított változatban érhetők el a Filmarchívum videomegosztó csatornáján.

Állami kitüntetések filmeseknek március 15-én

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár március 15. alkalmából művészeti és díjakat adott át kedden Budapesten – szemlézzük a filmes szempontból legfontosabb díjazottakat.

3. Magyar Filmdíj – íme a nyertesek!

A Testről és lélekről nyerte el a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat – az elismerést vasárnap este Budapesten, a Vígszínházban megrendezett gálán adták át, amelyen összesen 23 kategóriában hirdettek győztest.

Teszteld a magyar filmes tudásod!

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak ugyan véget ért, de most bárki kipróbálhatja magát a középdöntő kvízsorának kitöltésével.

A szórakoztatóipar 50 nemzetközi női tekintélye között szerepel Havas Ágnes a Variety listáján

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója is szerepel - a közép-európai térségből egyedül - azon az 50-es listán, amelyet a tekintélyes hollywoodi magazin, a Variety a szórakoztatóipar legbefolyásosabb női személyiségeiből állított össze első alkalommal, a nemzetközi nőnapra időzítve.

Elkészült a Lajkó – Cigány az űrben plakátja

Lengyel Balázs első nagyjátékfilmje, a Lajkó – Cigány az űrben című fekete vígjáték előzetese és egy exkluzív jelenet után most elkészült a film plakátja. A Keresztes Tamás, Gyabronka József, Pálffy Tibor főszereplésével készült vígjáték március 29-től látható országszerte a magyar mozikban.

A magyar film gyöngyszemei - Felújított magyar filmklasszikusok Párizsban

A Magyar Nemzeti Filmarchívum által felújított nyolc magyar film szerepel a „Toute la Mémoire du Monde” (A világ minden emléke) címmel ma kezdődő nemzetközi filmfesztiválon, ahol restaurált filmeket mutatnak be a francia filmintézet, a Cinémathèque française szervezésében öt napon át. A fesztivál védnöke Costa Gavras és Wim Wenders.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN