Hírek

Folytatódik az Inkubátor Program

A Filmalap ismét meghirdette a pályakezdő rendezők első egészestés animációs, dokumentum- vagy játékfilmje elkészítését támogató pályázatát, az Inkubátor Programot. Az idén 4. alkalommal meghirdetett, nagy sikerű kezdeményezés célja a fiatal filmesek innovatív, kísérletező alkotói bemutatkozásának támogatása. A jelentkezési határidő 2018. szeptember 2.

Május 21-én indul a 12. Magyar Filmtavasz Lengyelországban

A Krakkói Magyar Centrum idén már 12. alkalommal rendezi meg Lengyelországban a Magyar Filmtavaszt, amely idén nyolc nagyvárosba fog ellátogatni: a krakkói nyitány után Varsóban és Toruńban folytatódik, tiszteletét teszi Lublinban, Nowy Sączban, Łódźban és Wrocławban, végül pedig Poznańban zárul.

Díjat nyert az Egy nap Cannes-ban!

Szilágyi Zsófia Egy nap címe filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.

Inkubátor tájékoztató a Kino moziban

A Magyar Nemzeti Filmalap idén 4. alkalommal hirdeti meg Inkubátor Programját. A nagy érdeklődésre való tekintettel május 28-án tájékoztató eseményt szervezünk a Kino moziban a Program jelentkezési feltételeiről, illetve az eddigi tapasztalatokról.

Ázsiában is díjazták a Nagyi projekt-et

Révész Bálint Filmalap támogatással készült kreatív dokumentumfilmje, a Nagyi projekt nyerte a tajvani nemzetközi dokumentumfilm fesztivál „Next Generation” díját.

Rangos díjért versenyez a Nagyi projekt

Rangos díjra jelölték Révész Bálint kreatív dokumentumfilmjét, a Filmalap támogatással készült Nagyi projekt-et.

Rajtam is áll, hogy működik-e a film

Interjú Szamosi Zsófiával, az Egy nap című film főszereplőjével.

Csináljunk már filmet a láthatatlan munkáról, amit a nők végeznek

Interjú Szilágyi Zsófiával, a cannes-i Kritikusok Hetén szereplő Egy nap című film rendezőjével

Novemberben jön a Ruben Brandt, a gyűjtő

Novemberben kerül a magyar mozikba Milorad Krstic szerb származású rendező, író, látványtervező Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés animációs akció-thrillere, amely világhírű művészeti alkotásokon keresztül a műkincsrablók izgalmas világába vezeti a nézőt.

Rekordszámú fiatal szavaz Budapesten az Európai Filmakadémia díjáról

A Filmalap és a Budapest Film Zrt. az Európai Filmakadémia (EFA) kezdeményezésére közös mozizást szervez 12-15 évesek számára május első vasárnapján.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN