Hírek

Oscar-díj: a Testről és lélekről a legjobb 9 film között

Enyedi Ildikó filmjét beválasztották A legjobb idegen nyelvű film szűkített listájára. A szakmai fórumok az esélyesek között tartják számon.

Tóparti thriller lesz Felméri Cecília első mozifilmje

A  Filmszakmai Döntőbizottság 140 millió forint gyártási támogatást szavazott meg Felméri Cecília mozifilmes bemutatkozására. A magyar-román koprodukcióban készülő Spirál forgatása 2018 februárjában indulhat.  

Javában forog a Drakulics elvtárs

Az Isteni műszak rendezője, Bodzsár Márk a napokban kezdte forgatni legújabb szatirikus vígjátékát, a Drakulics elvtársat.

A Brazilokat díjazták Balin

M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor vígjátéka, a Brazilok nyerte a legjobb külföldi film díját a 15. Royal Bali Nemzetközi Filmfesztiválon

Borbély Alexandra a Legjobb Európai Színésznő

A Testről és lélekről főszereplője az Európa Filmdíj berlini díjátadóján kapta meg az elismérést.

Varsót is meghódította az 1945 című magyar film

Három díjjal jutalmazták Török Ferenc filmjét a Varsói Zsidó Filmfesztiválon.

Fődíjat nyert Gdanskban a Légmell

Fatér Ambrus SZFE diplomafilmje, a Légmell nyerte az Euroshorts rövidfilm fesztivál fődíját Lengyelországban.

A magyar film: élmény és ajándék

Újra rátalált a közönség a magyar filmekre, aminek ékes bizonyítéka, hogy idén már több mint egymillióan váltottak mozijegyet hazai alkotásokra. Most, hogy sorra jelennek meg a közelmúlt filmsikerei DVD-n vagy bluray-en, akár titkos karácsonyi ajándék-tipp is lehet egy-egy magyar film.

Magyar filmterv győzött Velencében

Szőcs Petra rendező és Nagy V. Gergő forgatókönyvíró Deva Mall című filmterve a Biennale College programjába került, a díjjal gyártási támogatás is jár.

"Szerettem volna filmet készíteni általánosabban a szerelemről" – Interjú Bucsi Rékával

Bucsi Réka LOVE című elsőfilmjét az európai Oscar-nak tartott Európai Filmdíjra jelölték. A francia-magyar koprodukcióban készült film a Médiatanács támogatásával készült, a 2016-os Berlinalén tartott premiere óta már több mint 150 fesztiválon szerepelt és 20-nál is több díjat kapott.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN