Hírek

Nyáron kezdődik a Valami Amerika 3 forgatása 

480 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Herendi Gábor nagy sikerű mozifilm sorozatának harmadik részére.

10 éve nem startolt így magyar film

A nézők hatalmas lelkesedéssel fogadták Herendi Gábor új filmjét, a ‘Kincsem’-et, amely így az elmúlt tíz év legnagyobb első hétvégi eredményét produkálta a magyar filmek közül: a premier előtti vetítésekkel együtt 72.089 jegyet kelt el rá.

Telivérvágta – Interjú Nagy Ervinnel

Ő maga a filmbeli (azaz nagyrészt fiktív karakterű) Blaskovich Ernő, jegyezte meg róla a rendező, Herendi Gábor. Mondhatta volna azt is, hogy ő Kincsem – azzal sem lennénk távolabb a valóságtól. A film főszereplőjével, Nagy Ervinnel beszélgettünk. Az interjú eredetileg a Hamu és Gyémánt magazinban jelent meg.

Herendi Gábor: Ez sorsfordító év lesz a magyar filmnek

Herendi Gábornak már háromszor sikerült az, amiért a legtöbb magyar rendező valószínűleg a fél karját odaadná: a 'Valami Ameriká'-val és folytatásával, illetve a 'Magyar vándor'-ral egyenként nagyjából félmillió nézőt vitt be a moziba. 'Kincsem' című új filmje apropóján beszélgettünk a rendezővel többek közt arról, hogy hogyan kell filmet készíteni a mai fiataloknak, illetve hogy miért csinált részeges alakot Nagy Ervinből.

A Kincsem főcímdala Rúzsa Magdi előadásában

A Felveszem a szárnyakat a Kincsem végefőcím-dala. Az alábbiakban a filmből felhasznált jelenetek képi kíséretében hallható.

Az állampolgár nyerte a legjobb filmdráma díját Kaliforniában

Kettős magyar sikerrel zárult a kaliforniai San José-ban megrendezett 27. Cinequest filmfesztivál.

Elhunyt Kovács András filmrendező

Életének 92. évében szombat hajnalban elhunyt Kovács András filmrendező, Kossuth-díjas, kétszeres Balázs Béla-díjas érdemes és kiváló művész - közölte a család az MTI-vel.

Pozsonyi elismerés Fabricius Gábor filmjének

A nemzetközi filmklubszövetség zsűrije díjazta Fabricius Gábor Dialógus című rövidfilmjét.

A Magyar Filmdíj átadóünnepségének fotógalériája

Március 5-én – az idei Filmhét záróeseményeként – átadták a Magyar Filmdíjakat. A Vígszínházban rendezett gála fotógalériája az alábbiakban böngészhető. (Fotó: Lékó Tamás)

Díjazták Az állampolgárt a portói filmfesztiválon

A legjobb forgatókönyv díját nyerte Az állampolgár a portugáliai Fantasporto filmfesztiválon.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN