Hírek

A-kategóriás filmfesztiválon látható először A Viszkis

Antal Nimród új filmjét ma délután mutatják be a 33. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál különprogramjában, majd a nagy presztízsű chicagói filmfesztivál is műsorra tűzi.

A Queen, a Moszkva tér, a Metropolis és történelmi reklámok az első Budapesti Klasszikus Film Maratonon

A januárban újjászervezett Filmarchívum nemzetközi filmfesztiválján, a Budapesti Klasszikus Film Maratonon a változások szele jegyében két nagy közönségkedvenc filmet is bemutatnak.

Nagyszabású belga filmünnepen lesz az új Szász János-film premierje

A Hentes, a k*rva és a félszemű című Hegedűs D. Géza, Gryllus Dorka és Nagy Zsolt főszereplésével készült „kegyetlen mese” európai premierje a 44. Genti Filmfesztiválon lesz Szász János részvételével.

Teltházas Körhinta vetítés a lyoni Lumière Filmfesztiválon

Teltház előtt vetítették Fábri Zoltán Körhintájának felújított és digitalizált változatát a Lumière nemzetközi klasszikus filmek fesztiválján tegnap este Lyonban.

Budapest Noir világpremier Chicagóban

Kedden vetítik először a Kondor Vilmos kiemelkedő sikerű regényéből, Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka főszereplésével készült pazar kiállítású magyar krimit a patinás 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, melynek programját összesen négy, Filmalap támogatással készült új magyar alkotás gazdagítja.

Tarolt a Jupiter holdja Katalóniában

A katalóniai Sitges-ben 50. születésnapját ünneplő nagy presztízsű filmfesztivál a Jupiter holdját a fődíjával, a legjobb effektek díjával, sőt Mundruczót munkássága elismeréseként a „Time Machine” különdíjjal is kitüntette a hétvégén.

Magyar premierek Varsóban

Mészáros Márta, Politzer Péter és Gigor Attila filmrendezők lesznek a vendégei a péntektől jövő vasárnapig zajló 33. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválnak, amelynek nyitó napján tartják Politzer Péter Férfikor című alkotásának világpremierjét.

Visszatér a mozikba A Pál utcai fiúk

Az idei Fábri Zoltán Centenárium alkalmából újra mozivásznon látható A Pál utcai fiúk, amelyet a Filmalap égisze alatt működő Magyar Nemzeti Filmarchívum digitális felújítási programjában restauráltak. Az évforduló napján, október 15-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban kiállítással és beszélgetéssel kísért díszvetítést tartanak.

Három magyar film is szerepel a Haifai Nemzetközi Filmfesztiválon Izraelben

Három magyar film, köztük két világpremier is szerepel az október 5. és 14. között, harmincharmadik alkalommal megrendezett, rangos Haifai Nemzetközi Filmfesztivál idei programjában Izraelben.

Felújított Fábri-filmek és egyedülálló külföldi filmritkaságok az első Budapesti Klasszikus Film Maratonon

Az elmúlt hónapokban újjászervezett Filmarchívum négy napos nemzetközi archív filmfesztivált rendez Budapesten. Az első Budapesti Klasszikus Film Maraton 2017. november 2-5. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Corvin Moziban lesz.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN