Hírek

Az első hangosfilmünk óta énekel a magyar mozi

Nincs ember az országban, aki ne fújná kívülről, hogy „Pá, kis aranyom, pá” vagy, hogy „Kicsit szomorkás a hangulatom máma”. Most, hogy mozikba került Csupó Gábor Pappa Pia című zenés filmje, ideje áttekinteni a magyar filmek és slágerek szoros viszonyának történetét.

Magyar film – Új aranykor?

Eredeti ötletek; A-kategóriás fesztiváldíjak; Növekvő nemzetközi és hazai érdeklődés a magyar filmek iránt a szakma és a közönség részéről; A magyar és az itt készülő külföldi produkciók miatt állandóan foglalt stúdiók; Inkubátor Program; hiánypótló szakmai és művészeti képzések – A hazai filmipar pörög, de a fordulatszám emelhető. Jelen és jövő, okok és magyarázatok. Tuti recept nincs.

Újabb tehetség a magyar filmcsillagok közt

Az elmúlt években a Filmalap támogatásával készült filmek több feltörekvő tehetségnek adtak lehetőséget a bemutatkozásra, kibontakozásra.

Ismét diák-Oscarra jelöltek egy magyar filmet

Az Amerikai Filmakadémia frissen közzétett listája szerint Freund Ádám Földiek című, Filmalap támogatással készült rövidfilmje bekerült a diák-Oscarra jelölt alkotások közé.

Az 1945 nyerte a közönségdíjat is San Franciscó-ban, az amerikai mozikban novemberben indul

Újabb siker koronázza Török Ferenc 1945 című történelmi filmjének fesztiválkörútját.

Forog a Nyitva

Július 17-én, Budapesten kezdődött el Nagypál Orsi első nagyjátékfilmjének forgatása. A párkapcsolati dramedy a monogámia lehetetlenségéről, alternatíváiról és azok lehetetlenségéről szól.

Ismét vár a #MoziASzigeten

Rekordszámú magyar filmmel – a legnagyobb mozisikerekkel és a nemzetközi filmfesztiválok kedvenceivel –, pattogatott kukoricával, légkondival, és idén először kultfilmekkel, felújított magyar klasszikusokkal és némafilmekkel, élőzene kísérettel is várja a Filmalap a szigetelőket a #CinemaHungary – #MoziASzigeten vetítéssorozaton.

Rekordévre számít a magyar filmipar

Az év második felében tovább erősödik a hazai filmgyártás, jelenleg is több nagy költségvetésű magyar és külföldi produkció készül Magyarországon, a közvetlen filmgyártási költések idén várhatóan meghaladják a 100 milliárd forintot A ma megjelent kormányhatározat szerint a sikeres filmipart szolgáló közvetett támogatásra 7,7 milliárd forint kiegészítő forrás áll rendelkezésre a Filmalap által kezelt letéti számlán a második negyedévre.

Húsz magyar filmből választhat az Oscar-nevező bizottság

Rekordszámú magyar filmbemutató volt az elmúlt időszakban, így mintegy húsz hazai alkotást tekint meg az Oscar-nevezésről döntő bizottság. Az elismert filmes szakemberekből álló grémium szeptemberben dönt a magyar Oscar-nevezésről.

Befejeződött a Valami Amerika harmadik részének forgatása

Befejeződött a Valami Amerika harmadik részének forgatása szerdán. A rendkívül népszerű filmsorozat legújabb része február 15-én kerül a mozikba.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN