Szerelemtől sújtva

(2002, játékfilm, 35mm, színes, 90 perc, 1:1,85, DolbySR)

A huszonnégy éves Éva évek óta egyedül él szüleitől rámaradt lakásában. Szűkre szabott életének egyetlen értelme Tiborral, egy negyvennégy éves családos emberrel folytatott titkos szerelmi viszonya. A még kislány Éva egy autóbaleset során elveszíti szüleit. Egy baráti család, Tibor és Klára fogadja örökbe a gyereket. Tibor elcsábítja a kamaszodó lányt, aki beleszeret nevelőapjába, és testi-lelki rabjává válik. Klára, miután felfedezi kettejük viszonyát, hogy eltávolítsa a lányt, nevelőintézetbe adja, de Tibor nem hajlandó feladni Évával titokban folytatott kapcsolatát.
Tizenegy év telik el így. Éva életében Tiboron kívül nincs helye más szereplőnek, a férfi iránt érzett szenvedélyén kívül más érzésnek. A férfi bejelenti, végre beválthatja ígéretét, elhagyja Klárát, hogy új életet kezdjen Évával. Éva elhatározza, ő maga közli évek óta nem látott nevelőanyjával, hogy Tibor válni készül. Klárával való találkozása azonban egy csapásra minden reményét romba dönti: Klára előrehaladott terhes. Éva kétségbeesésében eszelős tervet gondol ki.
A film a rendhagyó történetet rendhagyó módon meséli el.
Reményvesztett magány elevenedik meg így egyetlen színésznő előadásában 90 percen át, szorongató erővel.

Díjak

Kairó Nemzetközi Filmfesztivál - 2003

Legjobb rendezés díja a kiemelkedő művészi teljesítményért

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a filmalap@filmalap.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!

Hazai mozibemutató:
2002

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN