Soul Exodus

(2016, dokumentumfilm, digitális, színes, 92 perc)

Az egészestés, zenés dokumentumfilm középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. A dokumentumfilmben az amerikai születésű zenészek – Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Ment – a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat.
A Soul Exodus szereplői egyfajta fordított exodusként kelnek útra: hajóval utaznak nyugatról keletre, Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába.

A Soul Exodus összetett, zenés roadmovie, lelki utazás önmagunkba, önmagunkért. Fő célja az identitás keresése és megfogalmazása, amely ma – egyéni és társadalmi szinten is – különösen aktuális, húsbavágóan érinti és foglalkoztatja az egész világot. "Az volt a célom, hogy a film jókedvűen, nyíltan, tabuk nélkül, természetesen beszéljen a zsidóságról, az identitásról, a világról. Úgy, ahogy mindenről kéne beszélnünk, ha nem félnénk, ha elég bátrak és szabadok lennénk, ha valóban tisztában lennénk az identitásunkkal." – mondja Bereczki Csaba. 

Díjak

Magyar Filmdíj - 2017

Magyar Filmdíj a legjobb dokumentumfilmnek Bereczki Csaba

Lagów Nemzetközi Filmfesztivál - 2017

Elismerő oklevél

Varsó "Zsidó Motívumok" Filmfesztivál - 2018

Különdíj

Fesztiválszereplések

Kolozsvár Transilvania - 2017

Krakkói Filmfesztivál - 2017

(versenyben)

Vukovar Filmfesztivál - 2017

(versenyben)

Temesvár Közép-európai Filmek fesztiválja - 2017

(versenyben)

Marosvásárhely AlterNative - 2017

Nagyszeben ASTRA Film Fest - 2017

(versenyben)

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a filmalap@filmalap.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!

Hazai mozibemutató:
2016. december 15.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN