A martfűi rém

(2016, játékfilm, digitális, színes, 123 perc, cinemascope, DolbyDigital)

A magyar kriminalisztika történet egyedi fejezetét, a martfűi sorozatgyilkosságot feldolgozó pszicho-thriller. Sopsits Árpád (Céllövölde, Torzók, A hetedik kör) filmje 1957-67 között a szocializmus Magyarországán megtörtént hat bűnesetet és azok nyomozását dolgozza fel fikciós elemekkel vegyítve. A korabeli Magyarország nyomott társadalmi-politikai-pszichológia légkörében játszódó pszicho-thrillerrel párhuzamosan a szereplők között létrejövő lélektani dráma is kibontakozik.

Halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.
A valós eseményeken alapuló izgalmas pszicho-thriller felkavaró képekben idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket és kíméletlenül lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról.

Díjak

Magyar Filmdíj - 2017

Magyar Filmdíj a legjobb játékfilmnek

Magyar Filmdíj a legjobb rendezőnek Sopsits Árpád

Magyar Filmdíj a legjobb operatőrnek Szabó Gábor

Magyar Filmdíj a legjobb színésznőnek Szamosi Zsófi

Magyar Filmdíj a legjobb vágásnak Kovács Zoltán

Magyar Filmdíj a legjobb filmzenének Moldvai Márk

Magyar Filmdíj a legjobb maszkmesternek Kriskó Ancsa

Magyar Filmdíj a legjobb jelmeznek Szakács Györgyi 

Magyar Filmdíj a legjobb látványnak Dévényi Rita

Liege Policier - 2017

Közönségdíj

Párma Filmzene Fesztivál - 2017

Violetta d’Argento - Legjobb film díja

Legjobb operatőr Szabó Gábor

Ha hibát, pontatlanságokat talál, kérjük, jelezze a filmalap@filmalap.hu email-címen, ahol az adatbázissal kapcsolatos egyéb észrevételeit is szívesen várjuk!

Hazai mozibemutató:
2016. november 10.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN